Милиарди се перат годишно със залози

Тазгодишния доклад на Съвета за спортна сигурност ICSS в Париж посочва, че само за изминалата година, над сто и петдесет милиарда долара са изпрани от големите организирани престъпни групи чрез спортни залози. На първо място за черно тото се класира футболът, следван плътно от популярния в Америка крикет. Освен тях, огромен натиск се оказва и над тениса, баскетбола и моторните състезания.

Престъпните групировки използват умело възможността да „редят“ резултатите на различни спортни събития, като освен печалба, по този начин успяват да изперат и голяма част от нерегламентираните си финансови средства.  Бившия директор на ФИФА по сигурността – Крис Йитън, коментира че повече от половината от залозите в Света се реализират на „черни пазари“, което автоматично ги оставя извън юрисдикцията на регулаторните органи, данъчните и следователите.

Припомняме Ви, че съвсем наскоро от Federbet алармираха за поредица от уговорени мачове, като голяма част от тях бяха и в България. Все повече първенства, дори най-големите редовно са разтърсени от скандали за уговорени мачове. Не правят изключения дори водещите европейски първенства – в Англия, Италия, Дания и т.н. Да се разбие тази схема става все по трудно, и често ще ставаме свидетели на „интригуващи резултати“.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.