Преди: Карабах Агдам – Твенте

В четвъртък вечер на стадион Тофик Бахрамов в Баку, отбора на Карабах посреща холандския Твенте. Очакват се пълни трибуни, а температурата в часа на мача да бъде 33 градуса, при много висока влажност на въздуха. Това определено ще създаде проблеми на холандците и те няма да се чувстват комфортно при визитата си в Азербайджан.

Отбора на Твенте стартира доста слабо шампионата и стигна само до 2 равенства със слабаците Камбуур и Адо Ден Хааг – 1:1 и 2:2. Новия треньор на отбора Алфред Шрьодер все още не може да намери точния баланс в тима, с оглед и на това, че отбора от Еншеде се раздели и с някои ключови играчи през миналата кампания, като Куинси Промс, Роберто Росалес и Душан Тадич. Всички те са с над 30 мача за бившия си отбор през миналия сезон и изиграха ключова роля за доброто представяне на Твенте в шампионата, където отбора стигна до бронзовите медали. Сега на Шрьодер определено ще му е нужно време да сглоби добър отбор и с оглед на проблемите гостите ще се чувстват некомфортно в Баку.

Карабах Агдам от своя страна правят добра кампания в евротурнирите и бяха близо до отстраняване на шампиона на Австрия – Ред Бул Залцбург. Карабах спечели в Азербайджан с 2:1, но по-опитния състав на австрийците взе своето в реванша и победи с 2:0. Сега обаче те са на крачка от влизане в групите на турнира Лига Европа и ще направят всичко възможно да го сторят. В атаката на тима си треньора на домакините Гурбанов, ще разчита много на голмайстора Рейналдо и холандското крило Лирой Джордж, който ще е крайно амбициран срещу своите сънародници.

Мачове между двата отбора:
27.08.2009 ЛЕ Карабах Агдам 0-0 Твенте
20.08.2009 ЛЕ Твенте 3-1 Карабах Агдам

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.