EPT Barcelona Main Event с рекорден брой участници

Photo by Neil Stoddart/pokernews.com
Photo by Neil Stoddart/pokernews.com

Тазгодишното издание на EPT Barcelona постави рекорд като привлече 1931 участници в шестдневното главно събитие с вход от 5300 евро. Каталунската спирка от Европейския покер тур по правило е най-популярното събитие от турнира като участниците на тазгодишния финал бяха с близо 200 повече от предишния рекорд за главно събитие от EPT. В събитието взеха участие значителен брой от най-големите имена в покера сред които личаха тези на Патрик Антониус и звездният отбор на PokerStars включващ Даниел Негреану, Андре Аккари, Лео Фернандез, както и новите попълнения Мускан Сети и Мария Конникова.

Photo by Neil Stoddart/pokernews.com
Photo by Neil Stoddart/pokernews.com

Първият ден от главното събитие завърши с канадеца Бен Уилинофски (ден 1а) и белгиеца Антъни Чимкович (ден 1б)  като лидери със спечелени съответно 330 000 и 390 000 чипове. През ден 2 премериха сили 535 участници, като лидер остана водещият ден 1а Бен Уилинофски, който достигна 850 000 чипа за деня. Класацитя за ден 3 поведе ирландецът Марк Бъкли с 2 650 000 чипа. Триумфът за четвъртия ден, с 9 150 000 чипа, отиде при протугалецът Педро Маркес. По време на предпоследния ден от главното събитие китаецът Хаочианг Уанг спечели 16 200 000 чипа, с което завърши на първо място за деня. След една изтощителна работна седмица дойде и шестият – финален, ден. По време на окончателната битка четирима от играчите сключиха сделка, като за първото място на масата останахада се борят Хаочианг Уанг, който започна като чип лидер и полякът Пьотр Нурзински. В последното раздаване валетата на Нурзински се оказаха по-силни от деветките на Уанг и полякът триумфира от финалната маса с 57 930 000 чипа. Това му донесе 1 037 109 евро от събрания награден фонд в размер на 9 365 350 евро, както и два Платинени пропуска за първото издание на PokerStars Players No Limit Hold’em Championship (PSPC). Полякът бе силно развълнуван след победата като трудно намери думи да изрази емоциите си: “Не мога да повярвам. […] Направих две големи грешки днес и не мислех, че ще успея да победя. Трудно ми е в момента да кажа каквото и да е.”

Photo by Neil Stoddart/pokernews.com
Photo by Neil Stoddart/pokernews.com

Като цяло годината бе успешна за родните покер играчи като някои от тях си спечелиха солидни суми. EPT Barcelona също не мина и без сериозно българско участие. Огнян Димов се представи изключително достойно като бе спряган за един от възможните победители. Българинът завърши още през първия ден сред първите 30 по брой чипове. По време на третия ден завърши на седма позиция, 11-и след ден 4 и трети, ден преди финала, нареждайки се единствено зад Уанг и Нурзински. Огнян се представи изключително добре и по време на финала като след сключената сделка се нареди на третото място, което му донесе 725 000 евро. Ако бе триумфирал от събитието, Огнян щеше да е едва вторият играч печелил два пъти главното събитие на турнир от EPT след като през 2015 българинът си донесе призът от EPT Deauville. По време на играта в Барселона Огнян бе подкрепян от двама от най-добрите си родни колеги – Димитър Данчев и Симеон Найденов, които също участваха в турнира, но на различни събития. Данчев завърши 96-и от събитие #19, а Найденов се нареди на 42-о място от събитие #4.

Photo by Joe Girom/pokernews.com
Photo by Joe Girom/pokernews.com

Макар годината да наближава края си, Европейският покер тур не е приключил. В края на септември турнирът гостува на Сочи, а финалът му за тази година ще бъде в Прага между 7-и и 18-и декември. През януари пък предстои PSPC – турнир, който дава заявката да бъде едно от най-грандиозните покер събития за следващата година. Турнирът ще се проведе на Бахамите, като минималният вход е $25 000. Амбициите на организаторите от PokerStars са турнирът да предложи минимален награден фонд от $8 000 000 както и бонус от $1 000 000 за победителя. Бахамите са именно локацията, на която Димитър Данчев стана най-богатият роден покер играч когато през 2013 спечели главното събитие от PokerStars Carribean Adventure, което също бе част от Европейския покер тур. Дали ще има българско участие на PSPC все още не е ясно. След като обявиха новините за новосфомирания турнир от онлайн залата заявиха че през 2018 ще раздадат онлайн и при игра на живо 300 Платинени пропуска, които ще покрият входната такса както и престоя в хотела. Тези, които желаят да посетят турнира, а не могат да си го позволят, ще трябва да се борят онлайн за един от останалите пропуски, тъй като EPT Barcelona бе последното лайв събитие даващо такава възможност.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.