Лесен мач за Белгия срещу Ирландия

Евро 2016 - футболни прогнози и анализиОтборите на Белгия и Ирландия ще играят втори мач от Група Е на турнира Евро 2016. Срещата е насрочена за събота от 16:00 часа българско време и ще се играе в Бордо, на едноименния стадион.

Белгия допуснаха поражение в първия мач от Италия с 0-2, а Ирландия записаха ценно равенство срещу Швеция. Сега водач в групата е Италия, следвани от Швеция – Ирландия и на последно място е Белгия.

Очакванията за Белгия на този форум бяха доста големи, като отбора пристигна с един силен състав, но явно това не бе достатъчно за да се справят с Италия, макар че именно те владееха топката и създадоха повече положения.

Селекционера Марк Вилмотс ще може да разчита на контузения офанзивен хлаф Кевин Де Бройне, както и на всички останали футболисти, и в общи линии на терена ще видим идентичен състав на този срещу Италия.

Ирландия изненадващо пък се представят на ниво. Отбора бе действащото лице в двубоя с шведите и само късмета на им позволи да спечелят пълен актив от точки.

Селекционера Мартин О’Нийл разполага с много качествени футболисти и определено Белгия има за какво да се притеснява. Два сериозни проблема има пред О’Нийл. Първият е свързан с вратарския пост, където ще трябва да разчита на втория вратар, а втория проблем е липсата на контузения нападател Джонатан Уолтърс, което несъмнено ще се отрази на играта на ирландците.

И двата отбора са много опасни, а настоящото първенство показа, че всеки един отбор наистина е заслужил мястото си тук. В исторически план Белгия е фаворит, тъй като нямат загуба от Ирландия близо половин век, а статистиката на изиграните последно седем срещи между тях са 2 победи за Белгия и 5 равенства.

Прогноза: Гол/Гол

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.