Един сблъсък от близкото минало: ЦСКА .vs Рапид Виена

100 лв от Efbet при регистрацияЦСКА триумфира на Рапид Виена, ето какви бяха очакванията преди сблъсъка!

Българският ЦСКА и Рапид Виена излизат един срещу друг в четвъртък вечер на ст. Васил Левски в мач от груповата фаза на Лига Европа, като и двата отбора са с по две загуби след изиграните два кръга от турнира до момента. Срещата ще бъде предавана пряко по БНТ, а началният й час е 20:00ч.

ЦСКА
Това не е ЦСКА! Клубът се намира в отчайващо положение, като реди от слаби до още по-слаби мачове. Феновете са на нож с ръководството и готвят доста голям протест за двубоя с  Рапид Виена. При „армейците“ няма пари за заплати, но всеки ден пристигат нови знайни и незнайни чужденци. Титаните тотално се провалиха с управлението на отбора, като допуснаха тимът да напусне своя дом ст. Българска Армия. Няма оправдание за това.

Вече стана дума за представянето на ЦСКА в Лига Европа, където отборът има две загуби – 0-1 от Бешикташ като гост и ново 0-1 у дома от Порто. Ще излъжа, ако кажа, че „червените“ играха лошо в двете срещи, дори ме изненадаха приятно, но яловите нападатели в лицето на Шеридън и Платини не си свършиха работата. Загубата, обаче, си е загуба. В родната А група „армейците“ тотално се дънят, като тимът се намира не незавидното 9-то място с едва 13 точки от 10 мача и на цели 13 точки от лидера Левски. За последно скъпоструващите звезди извъртяха позорно 0-0 у дома с новака Калиакра. Новините около ЦСКА са, че Костадин Стоянов попадна в групата за мача с Рапид, след като лекуваше контузия.

Ето и пълната група на Гьоре Йовановски за двубоя: Райс Мболи, Здравко Чавдаров, Павел Виданов, Джузепе Акуаро, Йордан Минев, Костадин Стоянов, Мартин Дечев, Борис Галчев, Тодор Янчев, Уилям Тиеро, Румен Трифонов, Спас Делев, Маркиньос, Александър Тонев, Лукас Трекаричи, Кристиан Тибони, Мишел Платини, Килиън Шеридън, Дормушали Саидходжа и Грегъри Нелсън.

В наши дни ЦСКА София се намира на трето място във временното класиране, като изпусна по нелеп начин да се върне на лидерската позиция. Следващия мач за „червените“ е от осминафиналите за Купата на България! Вижте какво очакват да се случи в този мач специалистите от 7dniprognozi.com: Прогноза ЦСКА София – Витоша!

Рапид Виена
Рапид Виена направи домакинско равенство 1:1 срещу лидера Вакер Тирол в среща от 11-ия кръг на австрийската Бундеслига, след като игра повече от час с човек по-малко. Това бе последният официален мач преди двубоя на австрийците с родния ЦСКА в четвъртък вечер. В тима на Петер Пакулт, за разлика от срещите с Берое в началото на сезона, прави впечатление присъствието на бившия холандски национал Ян Венегоор ъф Хеселинк, който игра цял мач срещу Вакер Тирол. Към този момент Рапид са шести в класирането във вътрешното първенство(10 отбора общо), като имат 14 спечелени точки от 11 мача.

Рапид Виена също допусна две загуби до тук в Лига Европа, като първо падна с 0-3 като гост на Порто, а после допусна и поражение с 1-2 от Бешикташ на собствен терен. Гостите имат някои проблеми с контузени футболисти, като вторият вратар Хелге Пайер и полузащитникът Танжу Кайхан са с контузии и не играха за Рапид Виена срещу Вакер от австрийското първенство. Двамата са със сериозни травми и не е ясно дали ще са готови за гостуването в София.

Вероятен състав на Рапид за срещата: Хедъл, Кайхан, Зонлайтнер, Сома, Катцер, Тримел, Хайкинен, Хофман, Пехливан, Кавлак, Венегор оф Хеселинк

ЦСКА и Рапид са отбори от една черга, като и двата клуба в момента изпитват сериозни затруднения, както в Европа, така и във вътрешните си първенства. Мислех си да заложа на под 2.5 гола в този мач с оглед на изключително беззъбата игра на „червените“ до тук, но май станаха доста мачове без гол и е време да се отпушат. Не вярвам и ЦСКА да има сили за победа, като най-вероятният резултат от мача е равенството.

Равенство? Да ама НЕ! Червените се справиха с Рапид с 2-1, виж в архивите!

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.