Ще успее ли Жозе Моуриньо начело на Манчестър Юнайтед

Един от най-любопитните трансфери през лятото бе този на треньора Жозе Моуриньо. Португалския специалист пое Манчестър Юнайтед, след като през миналата година бе уволнен от Челси. След като и червените дяволи се разделиха с Луис Ван Гаал, логично се довериха на „Специалния“.

Манчестър Юнайтед започна вече своята подготовка за новия сезон, а феновете на отбора са обнадеждени от присъствието на треньорското величие в клуба. Въпреки това специалистите са на мнение, че Жозе Моуриньо ще има много работа за вършене на Олд Трафорд. Португалския специалист започна ударно със селекцията, като привлече Хенрикх Михтарян, Златан Ибрахимович и Ерик Байли. В клуба продължават да се надяват на трансфер на Пол Погба, с което селекцията ще бъде завършена. Дали обаче тя ще бъде достатъчна за силно представяне на Манчестър Юнайтед през новия сезон остава мистерия.

Червените дяволи показаха много колебания през миналата година в защита, а тя ще бъде почти същата и през този сезон. В дефанса, Жозе Моуриньо ще разчита на Крис Смолинг и опитния Дейли Блинд. Проблемите на Специалния обаче ще дойдат на бековете, където Юнайтед изглежда има проблеми. Червените дяволи разполагат с Матео Дармиан, Люк Шоу, Антонио Валенсия и Маркос Рохо. Четиримата не бяха на ниво през миналия сезона и Жозе Моуриньо ще трябва доста да поработи с тях.

Друга голяма дилема пред португалеца е Хуан Мата. В миналия си клуб, Жозе Моуриньо натири испанеца защото не харесваше неговите качества. На Олд Трафорд обаче, Мата направи име и се харесва на феновете. Засега няма изгледи Моуриньо да се раздели с испанския халф и явно ще разчита на него. Големия коз на Манчестър Юнайтед през този сезон явно ще бъде нападението. Там Моуриньо разполага с опитните Златан Ибрахимович и Уейн Рууни и талантливите – Маркъс Рашфорд, Мемфис Депай и Антони Марсиал. Дали португалския специалист ще успее начело на червените дяволи предстои да разберем.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.