Шансовете на България в световните квалификации

България на Световното в Русия 2018Преди месец едва ли някой би си помислил, че „лъвовете“ имат каквито и да е надежди за класиране на големия форум в Русия през 2018 година. Групата, която се падна на България е убийствена. Момчетата на Ивайло Петев ще премерят сили с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург.

След последните два приятелски мача обаче, „трикольорите“ ни карат да помечтаем. България победи Португалия на Кристиано Роналдо като гост с 1:0. Дни по-късно, лъвовете се справиха и с Македония в Скопие с 2:0. Позитивите в играта ни са много, но най-важното е че тези победи вдъхват огромно самочувствие на момчетата на Ивайло Петев преди старта на квалификациите.

Трябва да отбележим, че до скоро нашите трудно бележеха голове да не говорим за слабата игра в защита. Владо Стоянов и Божидар Митрев пък показаха, че все още имаме качествени и добри вратари.

Сега на България предстоят нова серия контроли през месец май. Проверките ще се играят в Япония, като ще бъдат част от международния турнир Кирин Къп. Там се очаква да видим и нови натурализирани футболисти след като бразилеца Марселиньо блесна с екипа на лъвовете. Сред спряганите имена са това на бившия бранител на Литекс и Лудогорец и настоящ на Грасхопърс – Александър Барт и нападателя на Щутгарт – Борис Ташчи, който има български корени.

След пътуването до Япония вече започват квалификациите. Стартираме през септември с Люксембург в София, а след няколко дни след това отиваме в един от най-щастливите градове в историята на българския национален отбор по футбол – Париж. Всички помним головете на Емил Костадинов на 17 ноември 1993 година на Парк де Пренс и няма как да не помечтаем за нещо подобно и сега.

Да, групата изглежда ужасяващо, но за пръв път от доста време имаме някакви позитиви свързани с националния отбор. Затова е много важно и феновете да застанат зад отбора в тези квалификации и да напълнят стадион Васил Левски във всички мачове. Защото пълният национален стадион дава криле, а на него са прекланяли глави доста по-силни отбори от предстоящите ни съперници!

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.