Уреден ли беше двубоя между Литва и Малта (от 10.11.16)

ЗалозиСериозни съмнения са останали относно крайния резултат на срещата от Група F на квалификациите за Мондиал 2018 в Русия между отборите на Литва и Малта. По всичко личи, че срещата е била уредена, а президентът на футболната асоциация на Малта – Норман Дарманин Демайо притежава солидни доказателства за подозрителни залози на мача.

В специално изготвен доклад до Демайо от фирма занимаваща се с наблюдение на спортните залози се вижда, че изключително много средства са заложени на срещата и то при опцията Малта да загуби без да отбележи гол, или с 2 или повече гола разлика.

Залозите са били значително много за подобна среща, при положение, че в същият ден се играха и други доста по интересни мачове, привличащи обичайно доста по-големи залози. Най-интересното е, че според доклада, залози са поставяни и на живо, при това до средата на второто полувреме, като отново се е търсел подобен развой на събитията, а припомняме Ви, че и двата победни гола за Литва паднаха едва в последните 15 минути на мача.

До 20-тата минута от мача са постъпвали сериозни суми, след което изведнъж залозите са секнали. Индикации за това от ФИФА са имали и преди началото на мача, заради което наблюдаващият комисар от централата лично е посетил футболистите в съблекалнята и им е съобщил да внимават, тъй като срещата е квалифицирана като високо рискова откъм залагания и ще бъде наблюдавана изкъсо, което обаче явно не е трогнало много играчите.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.