Отново съмнения за „черно тото“ в тениса

Черно Тото ТенисОще първият кръг от турнира „Ю Ес Оупън“ започна със съмнения за уговорени мачове. Срещата събудила интереса на Комисията  (TIU), разследваща подобни случай, е между швейцарката Тимеа Бачински и рускинята Виталия Диаченко. Двубоя на пръв поглед не е толкова интересен, но в същото време са се извършили доста сериозни залози.

Двубоя е завършил с очаквана победа за швейцарката Бачински с 6-1, 6-1, която е доста по-добра от поставената на 87-мо място рускиня.

От Комисията явно са визирали повтарящият се точен резултат, но все още не са изнесени официални данни, дали действително той е манипулиран. Едно е сигурно, преди и по време на срещата са регистрирани много високи залози, които обаче не винаги са свързани с уговорен мач. Възможно е залагащите наистина да са добре запознати с формата на двете тенисистки, да имат информация за физическото им или психическо състояние в момента, както и много други фактори, които могат да окажат влияние върху крайния резултат.

Според bTV, разследващите от комисията били крайно разочаровани, че тази информация вече е публично достояние. Според тях публикуването на подобни данни за разследвания само може да доведе до излишно внимание и напрежение върху играчите.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.