Изненада в Евро 2016 – Исландия изхвърлиха Португалия

Евро 2016 - футболни прогнози и анализиЕдна от най-приятните изненади на Евро 2016 във Франция продължава да пише своята история! Исландия се наложи над Австрия с 2-1, с което зае втора позиция в група F и изхвърли от надпреварата както своя съперник Австрия, така и Португалия, които разбраха точно 1 минута след като приключиха с 3-3  с Унгария.

Исландия излиза от груповата фаза с актив от 5 точки, с точно толкова е и водача Унгария. В следващата фаза на турнира исландците ще се изправят срещу неубедителния тим на Англия и може би приказката ще продължи.

Исландия се справиха като по учебник в последния си мач в групата. Отбора стигна пръв до гол в 18-тата минута и запази този резултат до средата на второто полувреме, когато Шьопф успя да върне един гол за Австрия след чудесен самостоятелен рейт. Последва сериозен натиск от страна на Австрия, но така и не успяха да поведат.

През втората половина на срещата Австрия наложиха сериозен натиск, но така и не успяха да стигнат до гол. Исландия нямаха много добри положения,

Второто полувреме започна добре за Австрия и те успяха да изравнят чрез резервата Шьопф. Австрийците се нуждаеха от още едно попадение за да се класират напред, но така и не успяваха да отбележат нов гол.

Накрая в последната минута на добавеното време се случи нещо наистина неочаквано – Траустасон вкара втори гол в полза на Исландия, с което изпрати отбора до фазата на елиминациите и едновременно с това хвърли всички верни фенове на отбора в екстаз.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.