Благоевградчанин спечели 700 000 долара в покер турнир

Покер
Снимка: Lukas Moos, Pixabay/CC0

Успешен старт за 2018 г. за българския покер с поредната голяма печалба на нашенец. Константин Капчин, един от най-запалените фенове на любимия си отбор „Пирин“, си спечели над 700 хиляди долара или около 1 милион лева в началото на февруари. Той взе участие в юбилейното издание на турнира Sunday Million на най-големия онлайн покер сайт PokerStars и превзе второто място. Благоевградчанинът с псевдоним в мрежата “kapchin” успя да се пребори за заветната награда с близо 35 000 души, които са взели участие в турнира. Общият награден фонд по случай юбилея е бил над 10 милиона долара, а самата игра е продължила повече от 30 часа. Наистина впечатляващо постижение и с оглед предишните резултати на Константин – най-голямото в покер кариерата му до момента.

Изминалата 2017г. също беше доста успешна за българските покер играчи както онлайн, така и в турнири на живо. Номер 1 на българската покер сцена Димитър Данчев този път записа повече постижения във виртуалното пространство, отколкото в живи събития. Рекордът от 1.8 милиона долара, който Митко постави с печалбата си на Карибите през 2013г., все още остава ненадминат, но пък 2017г. донесе още една награда от над 1 милион за българския покер. Колегата му Лъчезар Петков се прибра с тази невероятна сума от турнира PSC Барселона и, макар и да не успя да се сдобие с купата и първото място, показа впечатляваща игра и постигна най-високия резултат в кариерата си до момента.

Близо милион долара успя да си спечели и Симеон Найденов с участията си в турнири в Щатите, както и с играта в Световните серии по покер през изминалата година. Той също се размина на косъм с първото място на турнира WPT LA Poker Classic Main Event, но и записа нов личен рекорд от близо 700 хиляди долара, двойно по-голям от печалбата му на WSOP 2013. Симеон стабилно поддържа както професионалното си ниво, така и втората позиция в ранглистата на най-успешните български покер играчи.

Макар и все още да не заема челните места в класацията родни покерджии, Фахредин Мустафов се е запътил стремглаво нагоре и определено може да се каже, че 2017г. беше неговата година. Статистиките сочат, че е достигнал до 5 победи от общо 7 финални маси! Той спечели Balkan Poker Festival Main Event и едва две седмици по-късно беше отново на върха – на Spring фестивала на WSOP Circuit. Тази победа му донесе заветното и престижно признание в света на покера – златен пръстен. Към края на годината Фахредин затвърди победата си като отново превзе първото място на същия турнир в Розвадов и то след като надигра бразилеца Фелипе „Mojave” Рамос от PokerStars Team Pro.

Друг негов колега, Борис Колев, който беше доста по-активен в онлайн пространството, също натрупал опит се преориентира към събитията на живо и успя да запише доста силни резултати в Световните серии в Лас Вегас. Там за съжаление той се размина с финална маса, но малко по-късно през годината достигна до нея на друг турнир – DeepStack Extravaganza и се прибра с печалба от над 200 хиляди долара.

Това разбира се са само малка част от последните значими постижения на родните ни играчи. Надяваме се настоящата година да им донесе още повече успехи, както във виртуалните зали, така и на големите маси на живо.

 

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.