Бате Борисов е домакин на Леверкузен

Вторник вечер от 19:00 часа българско време в среща от Група Е на Шампионска лига Бате Борисов е домакин на Байер Леверкузен. Бате Борисов заемат последно място в групата, но са само с точка пасив от третия Леверкузен и с две точки по-малко от втория в групата Рома. Това означава, че шансовете на „трактористите“ да се класират на второ място все още са реалност и те със сигурност ще се опитат да направят това.

Със своите три спечелени точки, Бате Борисов имат надежда и ще хвърлят всички сили в днешния мач, тъй като няма какво да губят. Байер Леверкузен от друга страна също имат тежка задача в Минск, свързана със задължителна победа, както и ще трябва да търсят задължително точки в последния кръг, когато ще са домакини на Барселона.

Бате Борисов най-вероятно ще излезнат в традиционната за тях формация 4-2-3-1 със Стасевич, Хлеб и Михаил Гордейчук зад единствения нападател Дмитрии Мозолевски. Байер Леверкузен пък ще се противопоставят с класическото 4-4-2, където основните действащи лица по двата фланга ще бъдат Адмир Мехмеди и Кевин Кампъл, подпомагани в средата от опитните Кристоф Крамер и Хакан Чалханоолу, а в челни позиции мястото е запазено за мексиканеца Хавиер Ернандес.

Старши треньора на БАТЕ Борисов – Александър Ермакович сподели, че ръководения от него тим добре помни първата среща между двата тима в Германия, когато „беларусите“ бяха респектирани от Леверкузен с 4-1. Нивото на футбола в Германия и в частност при „аспирините“ е високо, но Бате са способни да изненадат всеки един отбор, още повече че днес няма какво да губят! Показателен е и коефициента за победа на Леверкузен, който никак не е малък – 1.75, докато за домакинска победа коефициента е малко повече от 5,00.

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.