Ашли Барти – Петра Квитова

Този мач със сигурност ще е сред най-важните и сред най-емоционалните в цялата надпревара. Ашли Барти, която изпрати безумно силна година, стигна до световния връх в женския тенис и все още е на първото място в ранглистата. Тя печели двубой след двубой и определено демонстрира много добър тенис.

Нейната игра е такава, че разполага с много качества. Нейната слабост обаче ще се прояви много сериозно точно срещу Квитова. Става на въпрос за началния удар и липсата на достатъчно острота в него. Всичко това е продиктувано от неособено сериозните габарити на австралийката, а точно Квитова, която разчита на много агресивен стил, ще направи няколко пробива и много често ще прибягва до бърза развръзка на точките.

Като се добави и това, че чешката номер 8 в света има толкова умел начален удар, то тя има всичко необходимо, за да разгърне най-добрия си тенис и да съкруши амбициите на домакините за това да видят своята любимка на полуфиналите. Квитова е в негативна серия от 3 поредни загуби срещу Барти, но преди това имаше на свой ред 4 поредни триумфа срещу нея. Отново ще се премине към друг ход на тази серия и точно 8-та в света ще е с основна заслуга за това.

Прогноза: 2 (+1.5 сета АХ) @ 1.45

Вашият коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.