Най-накрая: Bet365 подадоха документи за лиценз

Най-голямата Световна компания за онлайн залози – bet365 е внесла своето искане за издаване на лиценз на територията на Република България, съобщават от „Стандарт“. Това означава, че съвсем скоро потребителите на хазартни услуги от България няма да имат проблеми с достъпа си до букмейкъра и ще влизат спокойно в сайта на букмейкъра.

Процедурата по издаване на лиценз от Държавната комисия по хазарта не е съвсем кратка, като трябва да се има превдив, че ще отнеме известно време и изграждането на офиси в България и свързване със сървърите на НАП. Най-важното е, че на пазара на хазартни услуги у нас вече реално ще има някаква конкуренция и потребителите ще могат да избират свободно къде да залагат – дали в Efbet, Betair или Bet365.

Към настоящия момент от ДКХ са издали точно 10 (десет) лиценза, като юридическите лица са седем на брой. Повечето от тях са собственост на Божков, останалите са чужди компании опериращи в България са: betfair.com, и pokerstars.bg.

Припомняме Ви, че след приемането на последния Закон за хазарта, стотици хиляди българи останаха без достъп до сметките си в различните онлайн букмейкъри. В последствие,  част от букмейкърите пуснаха огледални сайтове за достъп, а по хитрите потребители пък лесно успяват да заобиколят чрез прокси сървъри забраната по IP-адрес.

Сподели публикацията

Related Articles

Leave a Reply

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

© 2015 BgGambler.com